Koolinoored tegid Lümanda Majas improteatrit

Koolinoored tegid Lümanda Majas improteatrit

Reedel, 26. jaanuaril said Lümanda Majas kokku Lääne-Saaremaa noored (peamiselt kolmandast kooliastmest), et üheskoos teha improteatrit Piret Soosaar-Maibergi (VAT teatrist) juhendamisel ning arutleda elu-olu üle maapiirkonnas läbi noore inimese silmade.

Improteatri töötoas käivitati lõbusate harjutuste ja grupimängudega osalejate loovus ja fantaasialend, arendati tähelepanu ja reaktsioonikiirust, paranes koostöövõime ning õpiti naerma oma eksimuste üle. Nii mitmedki osalejad leidsid, et selline töötuba võiks toimuda suisa regulaarse huviringina.

Maailmakohviku stiilis arutelu tarbeks saime Kärla, Lümanda ja Kihelkonna teenuskeskuste juhtidelt kokku 15 küsimust, millest valisime välja kuus, millelel noored vastuseid püüdsid leida. Lauale jäid järgmised teemad: maaelu + ja +; üritused-sündmused, kus tahaksin osaleda; prügi ja jäätmed – probleem ja lahendus; seoksin oma tuleviku kodukohaga, kui…; kool, kus tahaksin käia…; kuidas saada noored liikuma. Osalejad Lümanda, Kärla, Mustjala ja Salme koolidest olid aktiivsed ja paberile sai päris palju mõtteid, mida edaspidi arvesse võtta.

Sisuka pärastlõuna korraldas MTÜ Lümanda Lapsepõlvemaa ning see sai teoks tänu headele inimestele, kes 2022. aasta e-jõululaadal ürituse heaks annetasid, ja Saarte Koostöökogule, kes “vihmavarjuprojektide” taotlusvoorust lisaraha eraldas. Aitäh ka teile, vahvad noored ja teie juhendajad, kes kohal olid, kaasa mõtlesid ja tegid!