Tervislik toitumine on mitmekülgne toitumine. Kõht nurrub ja pea lõikab, kui lisaks liha- ja piimatoodetele käib me toidulaualt iga nädal läbi vähemalt 30 erinevat tera-, puu-, kaun- ja köögivilja, pähklit, seemet ja maitsetaime!
Toidu kõrvale on joogiks vesi, maitsevesi, PRIA koolipiim (2), koolikeefir (2), kama või isetehtud jogurtijook (2). Menüüd rikastab PRIA puu- ja juurvili.
ESMASPÄEV 13.10
HOMMIKUPUDER
KOOLILÕUNA: hakklihapallid, kartul, puuvili
PIKAPÄEVARÜHMA EINE: piimasupp
TEISIPÄEV 14.10
HOMMIKUPUDER
KOOLILÕUNA: rassolnik, kihiline mannapuder kisselliga
PIKAPÄEVARÜHMA EINE: võileib praemunaga
KOLMAPÄEV 15.10
HOMMIKUPUDER
KOOLILÕUNA: kanapasta, toorsalat, puuvili
PIKAPÄEVARÜHMA EINE: hernepesto, seemneleivad
NELJAPÄEV 16.10
HOMMIKUPUDER
KOOLILÕUNA: oasupp, kohupiim marjadega
PIKAPÄEVARÜHMA EINE: caesari salat
REEDE 17.10
HOMMIKUPUDER
KOOLILÕUNA: ahjuforell, riis, kaste, toorsalat
ESMASPÄEV 27.10
HOMMIKUPUDER
KOOLILÕUNA: seljanka, panna cotta marjadega
PIKAPÄEVARÜHMA EINE: riisi-makrasalat
ENAMLEVINUD ALLERGEENID
1. gluteeni sisaldavad teraviljad (nisu, rukis, oder, kaer)
2. piim
3. kala
4. munad
5. koorikloomad
6. molluskid
7. maapähklid
8. pähklid (mandlid, sarapuupähklid, Kreeka pähklid, India pähklid, pekanipähklid, Brasiilia pähklid, pistaatsiapähklid,
makadaamiapähklid)
9. seesamiseemned
10. sojaoad
11. seller
12. sinep
13. lupiin
14. vääveldioksiid ja sulfitid
MIDA TULEKS SÜÜA ROHKEM:
+ täisteratooteid (leib, pudrud)
+ köögivilju, sh kaunvilju
+ erinevaid puuvilju ja marju
+ värskest, jahutatud või külmutatud
+ kalast valmistatud roogi
+ pähkleid-seemneid
MIDA TULEKS SÜÜA VÄHEM:
+ magusaid piimatooteid nagu jogurtid ja kohukesed
+ sea- ja veiseliha (eelkõige neist valmistatud küllastunud rasvhapete- ja soolarikkaid tooteid)
+ magusaid ja soolaseid näkse
+ suhkrurikkaid karastus- ja mahlajooke
allikas: toitumine.ee
Söökla kontakt tel: 528 6518
NB! Kooli detailne menüü kaloraaži ja allergeenidega ANC Konsult lehelt