Tervislik toitumine on mitmekülgne toitumine. Kõht nurrub ja pea lõikab, kui lisaks liha- ja piimatoodetele käib me toidulaualt iga nädal läbi vähemalt 30 erinevat tera-, puu-, kaun- ja köögivilja, pähklit, seemet ja maitsetaime!
Toidu kõrvale on joogiks vesi, maitsevesi, PRIA koolipiim (2), koolikeefir (2), kama või isetehtud jogurtijook (2). Menüüd rikastab PRIA puu- ja juurvili.
ESMASPÄEV 15.12
HOMMIKUPUDER
KOOLILÕUNA: borš, puuviljasalat vanillikreemiga
PIKAPÄEVARÜHMA EINE: kartulisalat
TEISIPÄEV 16.12
HOMMIKUPUDER
KOOLILÕUNA: pilaff kanaga, toorsalat, puuvili
PIKAPÄEVARÜHMA EINE: porgandi-juustu-küüslauguvõileib
KOLMAPÄEV 17.12
HOMMIKUPUDER
KOOLILÕUNA: koorene kalasupp, piparkook
PIKAPÄEVARÜHMA EINE: risotto köögiviljadega
NELJAPÄEV 18.12
HOMMIKUPUDER
KOOLILÕUNA: focaccia, kanašnitsel, verivorst, kartul, hapukapsas, kaste
PIKAPÄEVARÜHMA EINE: müsli, smuuti
REEDE
HOMMIKUPUDER
KOOLILÕUNA:
ESMASPÄEV
HOMMIKUPUDER
KOOLILÕUNA:
PIKAPÄEVARÜHMA EINE:
ENAMLEVINUD ALLERGEENID
1. gluteeni sisaldavad teraviljad (nisu, rukis, oder, kaer)
2. piim
3. kala
4. munad
5. koorikloomad
6. molluskid
7. maapähklid
8. pähklid (mandlid, sarapuupähklid, Kreeka pähklid, India pähklid, pekanipähklid, Brasiilia pähklid, pistaatsiapähklid,
makadaamiapähklid)
9. seesamiseemned
10. sojaoad
11. seller
12. sinep
13. lupiin
14. vääveldioksiid ja sulfitid
MIDA TULEKS SÜÜA ROHKEM:
+ täisteratooteid (leib, pudrud)
+ köögivilju, sh kaunvilju
+ erinevaid puuvilju ja marju
+ värskest, jahutatud või külmutatud
+ kalast valmistatud roogi
+ pähkleid-seemneid
MIDA TULEKS SÜÜA VÄHEM:
+ magusaid piimatooteid nagu jogurtid ja kohukesed
+ sea- ja veiseliha (eelkõige neist valmistatud küllastunud rasvhapete- ja soolarikkaid tooteid)
+ magusaid ja soolaseid näkse
+ suhkrurikkaid karastus- ja mahlajooke
allikas: toitumine.ee
Söökla kontakt tel: 528 6518
NB! Kooli detailne menüü kaloraaži ja allergeenidega ANC Konsult lehelt
