Tervislik toitumine on mitmekülgne toitumine. Kõht nurrub ja pea lõikab, kui lisaks liha- ja piimatoodetele käib me toidulaualt iga nädal läbi vähemalt 30 erinevat tera-, puu-, kaun- ja köögivilja, pähklit, seemet ja maitsetaime!
Toidu kõrvale on joogiks vesi, maitsevesi, PRIA koolipiim (2), koolikeefir (2), kama või isetehtud jogurtijook (2). Menüüd rikastab PRIA puu- ja juurvili.
ESMASPÄEV 3.11
HOMMIKUPUDER
KOOLILÕUNA: borš, karamellkissell marjapüreega
PIKAPÄEVARÜHMA EINE: kartulisalat
TEISIPÄEV 4.11
HOMMIKUPUDER
KOOLILÕUNA: pikkpoiss, kartul, toorsalat
PIKAPÄEVARÜHMA EINE: leib munavõiga, kurk
KOLMAPÄEV 5.11
HOMMIKUPUDER
KOOLILÕUNA: kõrvitsapüreesupp, focaccia, puuvili
PIKAPÄEVARÜHMA EINE: heeringakaste keedukartuliga
NELJAPÄEV 6.11
HOMMIKUPUDER
KOOLILÕUNA: magushapu kana riisiga, puuvili
PIKAPÄEVARÜHMA EINE: suvikõrvitsa-brownie
REEDE 7.11
HOMMIKUPUDER
KOOLILÕUNA: koorene kalasupp, oa-brownie
ESMASPÄEV 10.11
HOMMIKUPUDER
KOOLILÕUNA: tomatisupp, mannavaht
PIKAPÄEVARÜHMA EINE: oasalat
ENAMLEVINUD ALLERGEENID
1. gluteeni sisaldavad teraviljad (nisu, rukis, oder, kaer)
2. piim
3. kala
4. munad
5. koorikloomad
6. molluskid
7. maapähklid
8. pähklid (mandlid, sarapuupähklid, Kreeka pähklid, India pähklid, pekanipähklid, Brasiilia pähklid, pistaatsiapähklid,
makadaamiapähklid)
9. seesamiseemned
10. sojaoad
11. seller
12. sinep
13. lupiin
14. vääveldioksiid ja sulfitid
MIDA TULEKS SÜÜA ROHKEM:
+ täisteratooteid (leib, pudrud)
+ köögivilju, sh kaunvilju
+ erinevaid puuvilju ja marju
+ värskest, jahutatud või külmutatud
+ kalast valmistatud roogi
+ pähkleid-seemneid
MIDA TULEKS SÜÜA VÄHEM:
+ magusaid piimatooteid nagu jogurtid ja kohukesed
+ sea- ja veiseliha (eelkõige neist valmistatud küllastunud rasvhapete- ja soolarikkaid tooteid)
+ magusaid ja soolaseid näkse
+ suhkrurikkaid karastus- ja mahlajooke
allikas: toitumine.ee
Söökla kontakt tel: 528 6518
NB! Kooli detailne menüü kaloraaži ja allergeenidega ANC Konsult lehelt
