Nädala menüü

Tervislik toitumine on mitmekülgne toitumine. Kõht nurrub ja pea lõikab, kui lisaks liha- ja piimatoodetele käib me toidulaualt iga nädal läbi vähemalt 30 erinevat tera-, puu-, kaun- ja köögivilja, pähklit, seemet ja maitsetaime!

Toidu kõrvale on joogiks vesi, maitsevesi, PRIA koolipiim (2), koolikeefir (2), kama või isetehtud jogurtijook (2). Menüüd rikastab PRIA puu- ja juurvili.


KOHTUMISENI SEPTEMBRIS!

ESMASPÄEV

HOMMIKUPUDER:
KOOLILÕUNA:

PIKAPÄEVARÜHMA EINE:


TEISIPÄEV

HOMMIKUPUDER:
KOOLILÕUNA:

PIKAPÄEVARÜHMA EINE:


KOLMAPÄEV

HOMMIKUPUDER:
KOOLILÕUNA:

PIKAPÄEVARÜHMA EINE:


NELJAPÄEV
HOMMIKUPUDER:
KOOLILÕUNA:

PIKAPÄEVARÜHMA EINE:


REEDE
HOMMIKUPUDER:
KOOLILÕUNA:


ESMASPÄEV
HOMMIKUPUDER:
KOOLILÕUNA:

ENAMLEVINUD ALLERGEENID

1. gluteeni sisaldavad teraviljad (nisu, rukis, oder, kaer)
2. piim
3. kala
4. munad
5. koorikloomad
6. molluskid
7. maapähklid
8. pähklid (mandlid, sarapuupähklid, Kreeka pähklid, India pähklid, pekanipähklid, Brasiilia pähklid, pistaatsiapähklid,
makadaamiapähklid)
9. seesamiseemned
10. sojaoad
11. seller
12. sinep
13. lupiin
14. vääveldioksiid ja sulfitid


MIDA TULEKS SÜÜA ROHKEM:

+ täisteratooteid (leib, pudrud)
+ köögivilju, sh kaunvilju
+ erinevaid puuvilju ja marju
+ värskest, jahutatud või külmutatud
+ kalast valmistatud roogi
+ pähkleid-seemneid


MIDA TULEKS SÜÜA VÄHEM:

+ magusaid piimatooteid nagu jogurtid ja kohukesed
+ sea- ja veiseliha (eelkõige neist valmistatud küllastunud rasvhapete- ja soolarikkaid tooteid)
+ magusaid ja soolaseid näkse
+ suhkrurikkaid karastus- ja mahlajooke

allikas: toitumine.ee

Söökla kontakt tel: 528 6518