Nädala menüü

15. – 19. APRILL

Tervislik toitumine on mitmekülgne toitumine. Kõht nurrub ja pea lõikab, kui lisaks liha- ja piimatoodetele käib me toidulaualt iga nädal läbi vähemalt 30 erinevat tera-, puu-, kaun- ja köögivilja, pähklit, seemet ja maitsetaime!

Toidu kõrvale on joogiks vesi, maitsevesi, PRIA koolipiim (2), koolikeefir (2), kama või isetehtud jogurtijook (2). Menüüd rikastab PRIA puu- ja juurvili.


ESMASPÄEV 15.04

HOMMIKUPUDER: kaerahelbepuder (1, 2)
KOOLILÕUNA: värskekapsahautis, kartul, salat

PIKAPÄEVARÜHMA EINE: munavõileib (1, 2, 4)


TEISIPÄEV 16.04

HOMMIKUPUDER: maisimannapuder (2)
KOOLILÕUNA: frikadellisupp, kohupiimavorm rosinatega (1, 2, 4)

PIKAPÄEVARÜHMA EINE: müsli, smuuti


KOLMAPÄEV 17.04

HOMMIKUPUDER: tatrapuder
KOOLILÕUNA: maksakotlet, kartul, toorsalat

PIKAPÄEVARÜHMA EINE: piimasupp (1, 2)


NELJAPÄEV 18.04
HOMMIKUPUDER: helbepuder
KOOLILÕUNA: hernesupp, karamellkissell (2)

PIKAPÄEVARÜHMA EINE: spagetid (1)


REEDE 19.04
HOMMIKUPUDER: tatrapuder
KOOLILÕUNA: ühepajatoit, kama (1, 2)


KOOLIVAHEAEG 22.-28.04 (TOITLUSTAMIST EI TOIMU!)
HOMMIKUPUDER:
KOOLILÕUNA:
PIKAPÄEVARÜHMA EINE:

ENAMLEVINUD ALLERGEENID

1. gluteeni sisaldavad teraviljad (nisu, rukis, oder, kaer)
2. piim
3. kala
4. munad
5. koorikloomad
6. molluskid
7. maapähklid
8. pähklid (mandlid, sarapuupähklid, Kreeka pähklid, India pähklid, pekanipähklid, Brasiilia pähklid, pistaatsiapähklid,
makadaamiapähklid)
9. seesamiseemned
10. sojaoad
11. seller
12. sinep
13. lupiin
14. vääveldioksiid ja sulfitid


MIDA TULEKS SÜÜA ROHKEM:

+ täisteratooteid (leib, pudrud)
+ köögivilju, sh kaunvilju
+ erinevaid puuvilju ja marju
+ värskest, jahutatud või külmutatud
+ kalast valmistatud roogi
+ pähkleid-seemneid


MIDA TULEKS SÜÜA VÄHEM:

+ magusaid piimatooteid nagu jogurtid ja kohukesed
+ sea- ja veiseliha (eelkõige neist valmistatud küllastunud rasvhapete- ja soolarikkaid tooteid)
+ magusaid ja soolaseid näkse
+ suhkrurikkaid karastus- ja mahlajooke

allikas: toitumine.ee

Söökla kontakt tel: 528 6518