Pagaripäev

16. mail käisid 5. – 6. klassi õpilased projekti „Growing Gastronauts“ raames õppeekskursioonil Pihtla Veskis, Karja Pagariäris ning Saksa Talupoes.


Pihtla veskis nägid lapsed rukki peen- ning täisterajahu valmistamist. Jahukottide kaalumise ja kinniõmblemise toiminguid. Karja Pagariäris korraldati põnev ringkäik mööda tootmishoonet jahuruumist kuni jahutuskapini. Lapsed said näha leiva valmimise kõiki etappe, maitsta tainast, „lüüa leiba“ ehk siis pätse vormida ning ka erinevaid tooteid degusteerida. Üksmeelselt valiti parimaks Karja rosinaleib. 

Päev jätkus Kiratsi külas Saksa Talupoes, kus toimus pärmitaignast pirukate ning saiakeste töötuba. Kolme tunni jooksul valmistati mitu masinatäit tainast, millest rulliti südamesaiakesi, sõlmiti roosikujulisi kaneelisaiu ja tehti lihtne viineripirukas. Töötoa eduka läbimise eest pälvis iga osaleja „Väikese pagari“ tunnistuse.