Kohtumine “valijatega”

Nagu poliitikud ja LHV müügimehed hästi teavad, siis tuleb olla seal, kus on valijad ja kliendid. Huvijuhi mõistes õpilased. Ja kus nad siis selliste ilusate ilmadega on – eks ikka õues! Lõke üles ja kokatädi Katilt kausitäis tainast ning võib kindel olla, et esimesed uudishimulikud ei lase ennast kaua oodata.

Vahetuskaubana ei palunud ma järgmistel valimistel enda poolt hääletamist ega pensionifondi vahetamist, vaid igaüks sai lõpetada lause “Ma tulen/ei tule kooli rõõmuga, sest…”. Kes tahtis, see piirdus kirjaliku eneseväljendusega, aga võimalus oli lõkke ääres saiakeste küpsemist oodates teemat suuliselt laiendada. Aeglaselt valmivad saiakesed olid seekord teadlik valik, sest kui kevadel grillisime vorstikesi, siis need küpsesid liiga kiiresti ja mõnusate vestlusteni väga ei jõudnudki. Seekord oli nö niisama passimist rohkem ja seega jõudsime arutada igasugu teemadel.

Kui mõned suuliselt vastanud õpetajad välja arvata, siis oli vastuseid kokku 48. Mõned õpilased ei teinud valikut, kas tulevad kooli rõõmuga või rõõmuta, vaid põhjendasid mõlemat varianti. 44 tegid valiku, et kumb tunne siis ikkagi peale jääb. Nii tore, et lausa 35 õpilast vastasid, et ikka rõõmuga! Kui ilma rõõmuta kooli tulekul oli valdavalt põhjuseks soov kauem magada (just vanematel õpilastel), siis rõõmuga tullakse kooli, kuna saab näha sõpru, siin on hea toit, saab õppida ja targaks ning on lihtsalt tore olla!

Eks see une teema on üks tähtis teema. Aeg-ajalt ikka arutatakse, et kas võiks kool hiljem alata, aga nagu õpilased isegi leidsid, siis näiteks nendel lastel, kes pärast kooli ka linnas huviringides käivad, läheks päev ikka väga pikaks. Meie õpilaste puhul tuleks ümber korraldada ka maakondlik bussiliiklus, sest paljud meie lapsed tulevad ju kooli liinibussidega. Ja nagu unespetsialistidki ütlevad, siis noorematel ja vanematel õpilastel ei ole see ideaalne alustamise aeg ka mitte sama. Keeruline teema, aga on ka samme, mida kõik ise saavad ära teha, et oleks hommikul lihtsam ärgata ja koolis kergem olla – õhtul ekraani taga aega ei veeda ja õigel ajal magama.

Oli tore pärastlõuna!

Liise Kukk
huvijuht

Fotod: Liise Kukk

Scroll to Top