25. märtsil toimusid “Mis on toidu sees?” projekti esimesed õpitoad 4.-9. klassi õpilastele. Keemik Anne Teigamägi tutvustas ja näitas muu hulgas, miks kartulikrõps põleb, mis on mahla ja mahlajoogi erinevus, kui palju on Coca Colas suhkrut ja hapet. Väike ellujäämistarkus – kui matkal lõke kuidagi põlema ei taha minna, aga seljakotis on pakk krõpse, siis söömise asemel tasub neid hoopis süütematerjalina kasutada, toimib hästi!
Peagi toimuvad sarnased õpitoad ka 1.-3. klassi õpilastele. Lisaks lähevad nemad 22. aprillil ka Mihkli talumuuseumisse, kus saavad programmi “Piim – talupere valge kuld” raames rohkem teadmisi piimast.
Õpitoad toimuvad tänu PRIA koolikava kaasnevate haridusmeetmete toetusele.
Foto ja tekst huvijuht Liise Kukk